Doelgroep

De workshop Natuurlijk Steppen met je hond is bedoeld voor alle hondeneigenaren die op een bijzondere, actieve en sportieve manier met hun hond bezig willen zijn. Deze workshop is ook geschikt voor honden met gedragsproblemen! Wel verzoeken wij u om deze gedragsproblemen even bij uw inschrijving te vermelden. We proberen er dan in de grootte en/of samenstelling van de groep rekening mee te houden.

Cursusinhoud

Wellicht kent u het steppen nog van vroeger? Toch besteden we in deze workshop eerst uitgebreid aandacht aan de techniek van het steppen, zodat u als eigenaar zelfverzekerd op de step staat en in staat bent om op de juiste momenten de juiste acties te ondernemen. Alleen dán kan uw hond voldoende vertrouwen aan u ontlenen om samen met u te gaan steppen. Nadat u zelf het steppen (weer) goed onder de knie heeft, mag uw hond kennismaken met de step en gaat u 'stepsgewijs' leren om samen te steppen. Deze workshop staat garant voor plezier voor eigenaar én hond!

Organisatorische en huishoudelijke zaken

  • De workshop bestaat uit 1 groepsles
  • De les duurt 3 uur
  • Minimaal aantal deelnemers per groep: 2
  • Maximaal aantal deelnemers per groep: 4
  • U wordt verzocht om minimaal een kwartier vóór aanvang van de les aanwezig te zijn, koffie en thee staan voor u klaar

Benodigheden

Uiteraard neemt u uw hond mee naar deze workshop. Deze dient een tuigje of een gewone halsband te dragen. Een onderslip of half-check is voor deze workshop niet geschikt en een slipketting is absoluut niet toegestaan. Heeft u geen geschikte halsband of geschikt tuigje, dan kunt u gebruik maken van de tijdens de workshop aanwezige tuigjes. Handsfree lijnen zijn tijdens de workshop aanwezig, maar heeft u zelf al een niet-elastische handsfree lijn, dan kunt u deze uiteraard gebruiken. Ook zullen er enkele Walky Dogs aanwezig zijn, metalen beugels waarmee u uw hond aan de step kunt aanlijnen op een vergelijkbare manier als bij het fietsen met een Springer. Voor onderweg kan een bidon of waterflesje handig zijn en voor het wennen aan de step kunt u, indien u met beloningen werkt, beloningssnoepjes meenemen. Tot slot dient u als eigenaar te zorgen voor makkelijk zittende kleding en een paar stevige schoenen. Vergeet u ook uw goede humeur niet?

Minimumleeftijd

Er is een grote overeenkomst tussen steppen met de hond en fietsen met de hond, zeker wanneer er naar de bewegingen van de hond wordt gekeken: rechtlijnige bewegingen die de spieropbouw bevorderen. Fietsen met een hond kan al op jonge leeftijd worden aangeleerd, maar de hond dient volledig uitgegroeid te zijn voordat men start met regelmatige fietstochten en het trainen voor langere afstanden. Voor steppen geldt precies hetzelfde. In deze workshop gaan we uiteraard niet 2,5 uur lang intenstief steppen met de hond, het is immers een workshop en geen (onderdeel van een) uitgebreid trainingsprogramma. Het is daarom voor deelname aan de workshop niet noodzakelijk dat uw hond al volgroeid is. Om echter volop te kunnen profiteren van de mogelijkheden die de workshop biedt is het aan te raden om niet met hele jonge honden mee te doen. Zij zouden al té vermoeid zijn voordat uw effectieve steptijd voorbij is en dat is zonde. Uiteraard is het wel mogelijk om afwisselend met meerdere honden mee te doen, waardoor uw jonge hond tóch alvast kan kennismaken met het steppen.

Gezondheid

Wanneer u zich aanmeldt voor de workshop, geeft u daarmee te kennen dat de gezondheid van uw hond geen beperking vormt voor deelname aan de workshop. Toch kan het zo zijn dat tijdens de workshop door BS Sennenhonden wordt geconstateerd dat voortzetting van uw deelname aan de workshop een gevaar voor de gezondheid van uw hond zou kunnen opleveren. Mocht dit het geval zijn dan wordt u verzocht de adviezen die u op dat moment krijgt, ter harte te nemen en zonodig uw deelname aan de workshop te staken. Uiteraard gunt BS Sennenhonden iedere deelnemer een plezierige tijd, maar de gezondheid van uw hond (en van uzelf natuurlijk ook) staat altijd voorop!

Inschrijving

De inschrijving voor deze workshop vindt plaats volgens de procedure zoals vermeld in Algemene Workshopvoorwaarden. Hierin vindt u ook de mogelijkheden en voorwaarden om u als (ras)groep in te schrijven voor deze workshop.

Cursusgeld

De kosten voor de workshop Natuurlijk Steppen met je hond bedragen € 45,00. (inclusief consumpties). Uiteraard is het gebruik van de Dogatti steps, en eventueel van tuigjes, handsfree lijnen en Walky Dogs, inbegrepen.

Algemene Cursusvoorwaarden

Door uw inschrijving voor de cursus Natuurlijk Steppen met je hond verklaart u zich akkoord met de Algemene Cursusvoorwaarden van BS Sennenhonden. Leest u daarom deze Algemene Cursusvoorwaarden door vóórdat u zich inschrijft.

 

{loadmodule mod_jevents_latest,Agenda Workshop Natuurlijk Steppen met je hond}

Filter
Heeft u vragen over een artikel in deze categorie? Laat het ons weten!
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.
Privacy *