Yellow Dog Project, Gele Hond Projekt en Gele Hond Signaleringsvest

In 2012 is het Yellow Dog Project van start gegaan in Zweden. Doel van het project is om mensen bewust te maken van honden die méér ruimte nodig hebben, door de betreffende honden te voorzien van een geel merkteken. Ter ondersteuning zijn er speciale flyers beschikbaar.

Sinds het Yellow Dog Project van start is gegaan zijn er al diverse artikelen op de markt verschenen waarmee hondeneigenaren aan anderen kunnen laten weten dat hun hond een grotere persoonlijke cirkel heeft en dus méér ruimte nodig heeft dan veel andere honden. Lintjes voor aan de halsband of lijn, gekleurde sleeves voor over de lijn, botjes voor aan de lijn, etc. Toch lijkt het Yellow Dog Project in Nederland z'n doel nog lang niet te hebben bereikt. Er zijn nog té veel mensen (waaronder ook veel hondeneigenaren) die niet weten wat een 'gele hond' is en waar de lintjes, sleeves of botjes voor staan. Daarom heeft Biqqelz eind 2015 (toen nog onder de naam BS Sennenhonden) het Gele Hond Signaleringsvest geïntroduceerd, een neon-geel gekleurd veiligheidsvest voor de hond waarop een standaard tekst zoals bijvoorbeeld HOUD AFSTAND of NIET AAIEN wordt geborduurd. Naast Gele Hond Signaleringsvesten zijn er inmiddels ook Gele Hond Signaleringsbandana's en Gele Hond Signaleringslabels verkrijgbaar. Een duidelijker signaal kun je als eigenaar van een 'gele hond' niet aan je omgeving afgeven!

De Gele Hond artikelen zijn inmiddels op een eigen website onder gebracht. Neem gerust eens een kijkje op de website Gele Hond Projekt Nederland.

Heeft u vragen over dit artikel? Laat het mij weten, ik beantwoord ze graag!
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.
Privacy *