Doelgroep
De cursus Natuurlijk Opvoeden II is bedoeld voor honden die de cursus Natuurlijk Opvoeden I bij BS Sennenhonden volledig hebben afgerond, in groepsverband of individueel. Bij de samenstelling van de groepen zal - indien mogelijk - rekening worden gehouden met de leeftijd van uw hond, zodat u zoveel mogelijk bij leeftijdsgenoten wordt ingedeeld.

Cursusinhoud
In deze cursus bouwen we verder aan de fundering voor de baas-hond-relatie, waarvoor we in de cursus Natuurlijk Opvoeden I de basis hebben gelegd. Ook aandacht besteed aan de verdergaande socialisatie van uw jonge of al wat oudere hond: visueel, auditief én op lichamen (lees: mensen en dieren), zowel op de vaste leslocatie als in de stad op diverse locaties.

DSC05172Oefeningen
De oefeningen die in de cursus Natuurlijk Opvoeden II worden behandeld zijn:
* Uitbreiding: volgen en volgoefeningen
* Uitbreiding: oefeningen op basis van fysiek contact (werken op hoogteverschillen)
* Uitbreiding: verzorgingshandelingen (werken op hoogteverschillen)
* Uitbreiding: markeren en betasten (werken op hoogteverschillen)
* Nieuw: vlooien (inclusief werken op hoogteverschillen)
* Nieuw: het werken op gebaren, het werken op gebaren in combinatie met stem en het werken op uitsluitend stem
* Nieuw: leren voorwerpen op commando op te pakken dan wel te laten liggen
* Nieuw: leren apporteren
* Nieuw: leren fietsen met fietsbeugel
* Nieuw: handige technieken voor de baas
Alle oefeningen worden uitgevoerd met uw hond aangelijnd aan uw linkerkant - eventueel aan een lange lijn - en worden ondersteund door uitleg en achtergrondinformatie, zodat u niet alleen leert hóe u de oefeningen uitvoert, maar vooral ook waaróm.

DSC06718
Organisatorische en huishoudelijke zaken
* De cursus bestaat uit 10 groepslessen
* De lessen vinden éénmaal per twee weken plaats (m.u.v. feestdagen)
* De lessen duren 2 uur
* Indien nodig worden één of meer time-outs ingepland die we benutten voor theorie, uitleg van oefeningen, bespreken van vragen, etc.
* Minimaal aantal deelnemers: 2
* Maximaal aantal deelnemers: 4
* De lessen vinden plaats in/vanuit de trainingshal in Coevorden
* U wordt verzocht om minimaal een kwartier vóór aanvang van de lessen aanwezig te zijn, koffie en thee staan voor u klaar
* Na afloop van de lessen is er gelegenheid om onder het genot van koffie, thee of soep (in de kantine aanwezig) en broodjes (zelf meenemen) de les na te bespreken en ervaringen uit te wisselen
* Gezien de lesinhoud en -opbouw is het niet mogelijk om in de loop van de cursus alsnog in te stromen; uiteraard is het wel mogelijk om bij voldoende aanmeldingen met een extra groep van start te gaan
Vergeet niet om bij de eerste les uw hondenpaspoort en/of inentingsboekje mee te nemen!
 
Inschrijving
Voor de cursus Natuurlijk Opvoeden II kunt u zich inschrijven door het volledig invullen van het inschrijfformulier. Na ontvangst van uw inschrijfformulier ontvangt u een bevestiging en een factuur met de benodigde gegevens voor de betaling van uw cursusgeld.

DSC08109
NB: Wanneer uw hond probleemgedrag (naar andere mensen, naar honden, naar de omgeving, etc.) vertoont is het meestal niet mogelijk om de cursus Natuurlijk Opvoeden II middels groepslessen te volgen. U bent hiervoor dan aangewezen op individuele begeleiding. Na afronding van de individuele cursus Natuurlijk Opvoeden II zal worden bekeken of u voor de cursus Natuurlijk Opvoeden III wel gebruik kunt maken van de groepslessen. Neem bij twijfel altijd eerst contact op, voordat u zich aanmeldt voor een groepsles, zo voorkomt u teleurstellingen!

Cursusgeld
Het tarief voor deze cursus bedraagt € 175,- inclusief consumpties.

Algemene informatie trainingen
Door uw inschrijving voor deze cursus verklaart u zich akkoord met de Algemene Cursusvoorwaarden van BS Sennenhonden. Leest u daarom deze Algemene Voorwaarden door vóórdat u zich inschrijft.


 
Filter
Heeft u vragen over een artikel in deze categorie? Laat het ons weten!
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.
Privacy *